Recept

Kruidensalade met zalmrolletjes, mosterddressing en rozemarijncrackers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verse kruiden geven echt élk gerecht iets extra. Waarom zou je ze dus enkel gebruiken voor de afwerking? Geef ze een glansrol, zoals in dit kruidenslaatje met zalm.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de crackers. Doe de pitten en zaden in een kom en voeg de rozemarijn, het grof zeezout, de olijfolie en 180 milliliter water toe. Roer goed om en laat 10 minuten rusten. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid dun uit. Bak 25 minuten in de oven. Laat rusten op een rooster en breek daarna in hapklare stukken.

  2. 2

    Klop de ingrediënten voor de dressing los en zet apart. Maak de salade. Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water, giet af en laat uitlekken. Snij ze in schuine stukken. Spoel de sla, de kruiden en de tuinkers en laat goed uitlekken. Spoel en halveer de komkommer. Verwijder de pitjes en snij de komkommer in plakjes.

  3. 3

    Maak de rolletjes. Meng de cottagecheese met de dille en de bieslook en kruid met peper en zout. Lepel op de plakjes gerookte zalm en rol ze op.

  4. 4

    Meng de veldsla met de tuinkers, de kruiden, de komkommer en de groene asperges in een mooie saladekom en lepel er een beetje dressing over. Leg er de zalmrolletjes en de crackers bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidensalade met zalmrolletjes, mosterddressing en rozemarijncrackers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!