Spirelli met zalm, courgette en romige kruidensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C, op grillstand.Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
-
2
Spoel de courgette en snij ze in halve maantjes. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote diepe pan die in de oven mag (of schep alles nadien in een ovenschaal).
-
3
Fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette toe en bak die kort aan tot ze begint te kleuren. Breng op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
-
4
Voeg de kruidenkaas, de kookroom en de melk toe aan de pan en verwarm op een zacht vuur tot er een romige saus ontstaat. Meng er de gekookte pasta onder tot deze goed bedekt is.
-
5
Snij de zalmfilet in stukjes en schik ze tussen de pasta. Werk de schotel af met de gratinkaas. Zet de pan of ovenschaal 15 à 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Strooi er de fijn-gehakte bladpeterselie over.