Recept

Bakplaat met zalm, geroosterde groenten en kruidenolie

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip! Vervang de pompoen door schijfjes zoete aardappel, raap of koolrabi, afhankelijk van wat er in het seizoen is. De groene asperges kun je vervangen door witte asperges of broccolini.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten, snij de pompoen in dunne halve maantjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en bak 10 minuten in de oven.

 2. 2

  Snij de asperges in gelijke stukken. Haal de pompoen uit de oven en schik er de asperges en de zalm bij. Besprenkel opnieuw met 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en bak nog 10 minuten in de oven.

 3. 3

  Maak ondertussen de kruidenolie. Pel de knoflook. Doe de olijfolie in een maatbeker, voeg er alle kruiden en de knoflook bij, mix glad met een staafmixer en kruid met peper en zout.

 4. 4

  Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak ze daarna grof. Haal de bakplaat uit de oven, besprenkel alles met de kruidenolie en werk af met de hazelnotencrumble. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bakplaat met zalm, geroosterde groenten en kruidenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!