Recept

Gebakken spekpatatjes met groene asperges en een gepocheerd eitje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Moet het nog sneller gaan? Gebruik voorgegaarde krieltjes en je zit binnen het kwartier aan tafel, beloofd!”

bereiding
 1. 1

  Boen de krieltjes schoon, halveer ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de patatjes op een zacht vuur krokant en goudgeel. Lepel er de spekjes onder.

 2. 2

  Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges. Verhit olijfolie in een grillpan en gril de asperges aan beide kanten gaar. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Zet een grote pot met water en een flinke scheut azijn op het vuur, breng aan de kook en laat daarna net onder het kookpunt op het vuur staan. Breek de eitjes in afzonderlijke kommetjes. Maak met een garde een draaikolk in het water en schenk het eitje er in een vloeiende beweging in. Laat het 3 à 4 minuten garen en schep het er voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren.

 4. 4

  Lepel de gebakken spekpatatjes en de gegrilde asperges in een bord. Werk af met een gepocheerd eitje en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken spekpatatjes met groene asperges en een gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!