Recept

Krokante kippenballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor je aperoplank! Serveer deze aperoballetjes met een lekkere kerriemayonaise.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot, de peterselie, 1 ei, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en 3 eetlepels paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen hapklare balletjes van het gehakt. Doe de bloem en de rest van het paneermeel in twee aparte kommetjes. Klop de overige 2 eieren los in een derde kommetje. Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.

  3. 3

    Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin in een friteuse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kippenballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!