Krokante kippenballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krokante kippenballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor je aperoplank! Serveer deze aperoballetjes met een lekkere kerriemayonaise.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot, de peterselie, 1 ei, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en 3 eetlepels paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen hapklare balletjes van het gehakt. Doe de bloem en de rest van het paneermeel in twee aparte kommetjes. Klop de overige 2 eieren los in een derde kommetje. Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.

  3. 3

    Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin in een friteuse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot, de peterselie, 1 ei, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en 3 eetlepels paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen hapklare balletjes van het gehakt. Doe de bloem en de rest van het paneermeel in twee aparte kommetjes. Klop de overige 2 eieren los in een derde kommetje. Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.

  3. 3

    Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin in een friteuse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.