Recept

Gegrilde asperges met opgeklopte ricotta en broodcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit aspergegerecht à la Sandra Bekkari is een heerlijk lentegerecht. De opgeklopte ricotta maakt het helemaal af. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de ciabatta in hapklare stukken. Verdeel de stukken brood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze in 10 minuten goudbruin in de oven.

  2. 2

    Schil de witte asperges. Snij de harde uiteinden van zowel de groene als de witte asperges. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Pel en pers de knoflook. Hussel de asperges met de knoflook, de sesamzaadjes, de citroenschil, een scheutje citroensap, de sesamolie en wat olijfolie door elkaar. Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Gaar ze 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Mix de ricotta romig met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep de asperges uit de ovenschaal. Meng de honing en de appelazijn onder het braadvocht. Gril de asperges nog even in een hete grillpan.

  4. 4

    Verdeel de ricotta over de borden. Schep er een portie witte en groene asperges op en verdeel er de croutons over. Bedruppel met de zoete olie en werk af met wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde asperges met opgeklopte ricotta en broodcroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!