Recept

Gegrilde zwaardvis met peultjes-aspergesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stukje vis op de BBQ! 

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Pel en snipper de sjalot en doe met de Ponti-balsamicoazijn in een pannetje. Dek af en laat op een zacht vuur 5 minuten trekken. Zeef de azijn. Doe twee keer zoveel olijfolie in een kommetje en meng er de bieslook en azijn onder. Deze vinaigrette hou je tot twee weken in de koelkast.

  2. 2

    Maak de asperges en de peultjes schoon. Snij de asperges in stukken van 4cm. Blancheer de asperges en peultjes afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Voor de asperges duurt dat ongeveer 6 minuten, voor de peultjes 3 tot 4 minuten. Laat schrikken onder koud water en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de lente-ui in fijne ringen. Meng met de peultjes en asperges. Verdeel er de ricotta in vlokjes over en besprenkel met de bieslookdressing.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit. Meng de citroenschil met 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de gesnipperde dille, de kappertjes en de geroosterde pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Dep de zwaardvissteaks droog. Borstel er een beetje olijfolie over. Gril de steaks aan beide kanten op de BBQ. Zwaardvis moet enkel dichtgeschroeid worden, dus leg hem er niet te lang op. Serveer de zwaardvis met de kappertjessaus en de peultjes-aspergesalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zwaardvis met peultjes-aspergesalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!