Recept

Salad in a wrap met hummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke meeneemsalade à la Sandra Bekkari... Lekker als lunch of als partyfood!

Tips!

• Als je weinig tijd hebt, kun je ook hummus kopen, eventueel met een extra smaakje.

• Wraps zijn een leuk alternatief voor boterhammen, maar net als brood kunnen ze snel uitdrogen. Rol ze strak op en leg ze in een brooddoos of afsluitbare pot. Zo blijven de wraps zacht. Je kunt ze ook in aluminium- of vershoudfolie verpakken, maar dat is minder milieuvriendelijk.

 

bereiding
  1. 1

    Maak de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een blender. Voeg de knoflook, de tahin, het citroensap, het gerookt paprikapoeder en de komijn toe en mix fijn. Voeg nog wat water toe en mix tot een gladde puree. Breng verder op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spicy kikkererwten. Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en doe ze in een kom. Meng het chilipoeder met het kerriepoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Strooi de kruidenmengeling over de kikkererwten, sprenkel er de olijfolie over en schud met de kom tot alle kikkererwten een laagje kruiden en olie hebben.

  3. 3

    Leg de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 15 à 20 minuten gaar in de oven. Roer halverwege de gaartijd even om, voor een gelijkmatig resultaat.

  4. 4

    Spoel de appel, snij hem in fijne plakjes en besprenkel die met citroensap. Maak de selder schoon en snij hem in boogjes. Spoel en droog de spinazie.

  5. 5

    Warm de wraps op in een pan of in de microgolfoven. Leg de wraps open, verdeel er een laagje hummus over en leg er de spicy kikkererwten, de appel, de selder, de gehakte walnoten en de spinazie op. Rol de wraps zo strak mogelijk op en snij ze in stukken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salad in a wrap met hummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!