Poké bowl met gemarineerde zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Poké bowl met gemarineerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ben je niet zo'n fan van rauwe vis? Kies dan voor krab of tofublokjes.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet koel. Spoel de rijst goed met water in een zeef. Doe de rijst samen met water in een pan en breng aan de kook.

  2. 2

    Zet het vuur laag en kook de rijst 15 minuten met het deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.

  3. 3

    Verwarm de rijstazijn met het zout en de suiker tot de suiker opgelost is. Roer dit mengsel door de rijst en schep goed om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Meng de mayonaise met de sojasaus, sriracha, sesamolie en het limoensap. Snij de zalm in kleine blokjes en schep er de helft van het mayonaisemengsel door. Verwarm de rijstazijn met de suiker en snij de radijsjes in dunne plakjes. Marineer ze 5 minuten in de warme, zoete azijn. Snij de avocado in blokjes.

  5. 5

    Schep de rijst in kommetjes. Schep er de zalm, de avocado, de edamamebonen, zeewier en de radijsjes op. Strooi er de sesamzaadjes, lente-ui en chilivlokken over, druppel er de dressing over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet koel. Spoel de rijst goed met water in een zeef. Doe de rijst samen met water in een pan en breng aan de kook.

  2. 2

    Zet het vuur laag en kook de rijst 15 minuten met het deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.

  3. 3

    Verwarm de rijstazijn met het zout en de suiker tot de suiker opgelost is. Roer dit mengsel door de rijst en schep goed om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Meng de mayonaise met de sojasaus, sriracha, sesamolie en het limoensap. Snij de zalm in kleine blokjes en schep er de helft van het mayonaisemengsel door. Verwarm de rijstazijn met de suiker en snij de radijsjes in dunne plakjes. Marineer ze 5 minuten in de warme, zoete azijn. Snij de avocado in blokjes.

  5. 5

    Schep de rijst in kommetjes. Schep er de zalm, de avocado, de edamamebonen, zeewier en de radijsjes op. Strooi er de sesamzaadjes, lente-ui en chilivlokken over, druppel er de dressing over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.