Ovengeroosterde parmezaanasperges met bangbangsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovengeroosterde parmezaanasperges met bangbangsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van dit feestelijke hapje maak je snel een glutenvrije variant door het paneermeel te vervangen door amandelmeel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de geraspte citroenschil met de parmezaan, het paneermeel en een snuifje peper.

  2. 2

    Snij de harde onderkanten van de asperges. Meng de asperges met 4 eetlepels olijfolie en leg ze op een bakplaat. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met het parmezaanmengsel. Rooster ze 15 à 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges) in de oven of tot de asperges beetgaar en goudbruin zijn.

  3. 3

    Maak intussen het sausje. Pel en plet de knoflook en meng met alle overige ingrediënten. Serveer de asperges met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de geraspte citroenschil met de parmezaan, het paneermeel en een snuifje peper.

  2. 2

    Snij de harde onderkanten van de asperges. Meng de asperges met 4 eetlepels olijfolie en leg ze op een bakplaat. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met het parmezaanmengsel. Rooster ze 15 à 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges) in de oven of tot de asperges beetgaar en goudbruin zijn.

  3. 3

    Maak intussen het sausje. Pel en plet de knoflook en meng met alle overige ingrediënten. Serveer de asperges met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.