Recept

Lauwe salade van sobanoedels met paksoi, koriander-limoenolie en seroendeng

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Seroendeng is een smaakvolle Indonesische mengeling van kruiden, pinda’s en kokos. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de seroendeng. Meng alle ingrediënten en rooster ze zo’n 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de koriander-limoenolie. Mix de koriander met het limoensap en de olijfolie.

  3. 3

    Kook de sobanoedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook. Spoel en halveer de paksoi. Schil de wortelen en snij ze met een dunschiller in dunne linten. Snij de rode spitskool fijn. Blancheer de edamameboontjes kort in gezouten water.

  5. 5

    Bak de paksoi met de knoflook kort aan in de sesamolie. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe.

  6. 6

    Pers het sap van 1 limoen. Laat de noedels kort uitlekken en meng ze met de rest van de sojasaus en het limoensap. Meng er de edamameboontjes, de spitskool en de wortelrepen onder.

  7. 7

    Schep de noedels in kommetjes en schik er telkens een halve paksoi bij. Snij de overige limoen in vier partjes en schik ze bij de salade. Werk de salade af met de koriander-limoenolie, de seroendeng en de extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe salade van sobanoedels met paksoi, koriander-limoenolie en seroendeng

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!