Recept

Noedelsalade met geglaceerde zalm en seroendeng

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Handig bewaren! Maak een grote hoeveelheid seroendeng en bewaar die in een glazen potje. Lekker als instant smaakmaker voor je oosterse gerechten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Maak de geglaceerde zalm. Pers het sap uit de limoen. Meng de sojasaus met de ketjap manis, de honing en het limoensap. Leg de zalmfilets op een bakplaat en strijk ze in met het mengsel. Gaar ze zo’n 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de wortelen en de komkommers schoon. Snij de wortelen in fijne reepjes en de komkommer in schijfjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in halve maantjes. Maak de rodekool schoon en snij ze in reepjes. Meng de noedels met de wortel, de komkommer, de mango, de rodekool en de edamame.

  4. 4

    Maak de dressing. Pers het sap uit de limoen. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg meer of minder sambal oelek toe naar smaak. Meng de dressing onder de noedelsalade.

  5. 5

    Maak de seroendeng. Hak de pindanoten fijn en doe ze samen met de kokosschilfers en de kruiden in een steelpannetje. Rooster ze zonder vetstof op het vuur tot de kokos lichtbruin kleurt.

  6. 6

    Snij de limoenen in partjes. Schep de noedelsalade in de kommetjes. Haal de zalm uit de oven en trek hem voorzichtig in stukjes. Verdeel de stukjes zalm over de noedelsalade en werk de salade af met de seroendeng, de koriander en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsalade met geglaceerde zalm en seroendeng

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!