Recept

Lamskroontje met courgetti en ovengeroosterde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Je kunt in plaats van chorizo ook oregano, rozemarijn en tijm in het korstje gebruiken... voor een Griekse toets!"

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de lamskroon op kamertemperatuur komen. Snij de chorizo in heel kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de chorizo aan. Voeg de panko toe en roerbak tot een krokante crumble. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot en fruit ze in olijfolie. Voeg de halfgedroogde tomaatjes en de passata toe. Kruid met harissa en gedroogde oregano naar smaak en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de kerstomaatjes. Spoel de courgettes en maak er met een spiralizer lange sliertjes van. Doe de courgetti samen met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en een snuifje paprikapoeder in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.

  4. 4

    Kruid de lamskroontjes met peper en zout en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Duw er de chorizokorst op, leg er de kerstomaatjes bij en gaar 15 tot 20 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten ook de afgedekte ovenschaal met de courgetti bij.

  5. 5

    Neem het lamsvlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Snij het daarna eventueel door tussen de boutjes. Draai de courgetti tot mooie sliertjes. Serveer het lamskroontje met de kerstomaatjes, de courgetti en de tomatensaus. Werk af met de extra halfgedroogde tomaatjes en een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met courgetti en ovengeroosterde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!