Recept

Lamskroontje met witte asperges, mousselinesaus en wafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek lamskroontje met minder klassieke wafeltjes voor erbij: dat wordt scoren met je paasmenu!

bereiding
  1. 1

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten rusten. Spoel de tijm en de rozemarijn, schud droog en hak grof.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg open en steek er met een dresseering 8 rondjes uit. Strooi de gehakte kruiden over 4 rondjes, kwast de randen in met wat water en leg er telkens een ander rondje bovenop. Druk de randen goed aan en zet even opzij.

  3. 3

    Schil de asperges en snij de harde onderkanten weg. Stoom de asperges in 3 minuten beetgaar en laat uitlekken. 

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de lamskroontjes met peper en zout en schroei ze snel rondom dicht in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. Leg het vlees in een ovenschaal en laat 10 à 12 minuten garen in de oven. Haal het vlees uit de oven, dek af met een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  5. 5

    Maak de mousselinesaus. Klop op een laag vuur de eidooiers met 2 eetlepels water tot een gladde saus. Neem net voor de eidooiers beginnen te stollen de pan van het vuur. Roer de vlokjes koude boter door de saus en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Klop de room half op en roer door de saus.

  6. 6

    Bak de asperges kort in 1 eetlepel boter. Verwarm een wafelijzer. Bak de bladerdeegrondjes er goudbruin in.

  7. 7

    Verdeel de asperges over de borden en lepel er wat mousselinesaus over. Snij de lamskroontjes in porties en verdeel het vlees over de borden. Werk af met een bladerdeegwafeltje en wat tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met witte asperges, mousselinesaus en wafels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!