Recept

Steak met groene asperges en gebakken aardappelplakjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het sausje bij dit gerecht krijgt een zoete toets door mirin te gebruiken. Dat is een zoete Japanse rijstwijn. Je vindt 'm in de supermarkt of in de gespecialisserde Aziatische winkel.

bereiding
  1. 1

    Breng alle ingrediënten voor de saus behalve het maïszetmeel op een zacht vuur aan de kook. Roer het maïszetmeel los met een beetje water en giet al roerend bij de saus. Laat 2 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de saus afkoelen.

  2. 2

    Bak de aardappelplakjes goudbruin in olie. Bestrijk het vlees met olie en kruid het met peper en zout. Gril het een 3-tal minuten per kant. Haal het uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten. Breek de harde uiteinden van de groene asperges. Gril de asperges beetgaar. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de aardappelplakjes over de borden. Leg er de asperges op. Snij het vlees in plakken en verdeel die over de asperges. Bedruppel met de saus en bestrooi met het sesamzaad en de gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met groene asperges en gebakken aardappelplakjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!