Recept

Mosterdkip met venkel en volkorenpasta

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekkere gebraden kip, dat gaat er altijd in. Nu eens niet met frietjes en appelmoes, maar met gezonde volkorenpasta en ovengroentjes.

Libelle-chef Ilse: "Ik kies altijd voor biologische kip of eentje met het Franse keurmerk Label Rouge. Die kippen mogen namelijk af en toe buiten scharrelen en ze krijgen veel graan als voeding. Dit maakt dat ze een beter leven hebben en voller zijn qua smaak. Hun prijs méér dan waard."

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de citroen en steek een helft samen met 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm in de buikholte van de kip. Bind de kip op met keukentouw, leg in een grote braadslede, besprenkel met olijfolie en zet 30 minuten in de oven.

 2. 2

  Kook intussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking (hij gaart nog verder in de oven). Pel de rode ui. Maak de champignons schoon en spoel de courgette en de venkel. Halveer de champignons, snij de courgette en de venkel in grove stukken en snij de rode ui in acht stukken.

 3. 3

  Meng de gesneden groenten met de uitgelekte pasta. Haal de kip uit de oven, schik er de groenten en de pasta rond, giet er de kippenbouillon bij, bestrijk de kip met mosterd en zet 30 minuten terug in de oven. Haal uit de oven en werk af met de overige tijm.

 4. 4

  Verdeel de kip voor het serveren in stukken en serveer met de groente-pastamengeling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosterdkip met venkel en volkorenpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!