Recept

Filodeegquiche met edamame, groene asperges en lente-ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top lente, deze vegetarische quiche. Edamamebonen zijn onrijpe sojaboontjes. Je vindt ze tegenwoordig in bijna elke supermarkt in de diepvries of in blik. Je kunt ze ook vervangen door dubbel gedopte tuinbonen, of door erwtjes.

Voor deze quiche zijn 6 à 8 vellen filodeeg voldoende. Heb je nog filodeeg over? Maak er gezonde hapjes mee. Wikkel de vellen bijvoorbeeld rond een restje voorgekookte hele wortelen, besprenkel ze met honing en bak ze in de oven. Lekker en gezond!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190˚C. Bestrijk elk vel filodeeg met wat olie. Leg ze vervolgens op elkaar in een met olie ingevette rechthoekige quichevorm van 35 bij 11 cm.

  2. 2

    Verwijder de harde onderkant van de groene asperges. Blancheer ze 4 minuten in gezouten water en laat ze uitlekken. Blancheer de edamameboontjes 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  3. 3

    Maak de quichevulling. Meng de eieren met de room en de gehakte kruiden en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de asperges over het filodeeg. Schenk er de quichevulling over en strooi daarover de edamame en de parmezaan. Bak de quiche 30 minuten in de oven. Werk af met de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodeegquiche met edamame, groene asperges en lente-ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!