Zalm-aardappelquiche met dille
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalm-aardappelquiche met dille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen taartvorm in huis? Deze quiche kun je ook op een bakplaat maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een rechthoekige vorm of bakplaat van ongeveer 42 bij 29 cm met het kruimeldeeg. Leg er een vel bakpapier en bakparels op en bak het deeg 10 minuten blind voor in de oven. Neem de bodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de parels en laat het deeg even drogen aan de lucht.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Hak de dille grof. Snij de verse zalm in blokjes en de gerookte zalm in repen.

  3. 3

    Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en de mosterd, voeg de gehakte dille en de helft van de lente-ui toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Leg de plakjes aardappel en de stukjes zalm en gerookte zalm op de quichebodem. Verdeel er de vulling over en werk af met de geraspte kaas. Bak de quiche 30 à 35 minuten in de oven. Werk af met de rest van de lente-ui en serveer. Lekker met een fris komkommerslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een rechthoekige vorm of bakplaat van ongeveer 42 bij 29 cm met het kruimeldeeg. Leg er een vel bakpapier en bakparels op en bak het deeg 10 minuten blind voor in de oven. Neem de bodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de parels en laat het deeg even drogen aan de lucht.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Hak de dille grof. Snij de verse zalm in blokjes en de gerookte zalm in repen.

  3. 3

    Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en de mosterd, voeg de gehakte dille en de helft van de lente-ui toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Leg de plakjes aardappel en de stukjes zalm en gerookte zalm op de quichebodem. Verdeel er de vulling over en werk af met de geraspte kaas. Bak de quiche 30 à 35 minuten in de oven. Werk af met de rest van de lente-ui en serveer. Lekker met een fris komkommerslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.