Recept

Bloemkoolsoep met kerrie en olijventopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze soep is ideaal om te maken als je nog een restje bloemkool in de koelkast hebt. Of maak het met een volledige bloemkool en vries een portie in voor een volgende keer.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Snij de bloemkool in grove stuken. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een pot, voeg het kerriepoeder, de vadouvankruiden, de sjalot, de knoflook, de bloemkool en de zoete aardappel toe. Roerbak 5 minuten. Voeg 500 ml groentebouillon toe en laat sudderen tot de groenten zacht zijn. Mix fijn, voeg eventueel nog wat vocht toe en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Hak de olijven en de cashewnoten grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de chilivlokken, het gerookt paprikapoeder, wat zout, de cashewnoten en de olijven toe. Roerbak 1 minuut en laat afkoelen.

  4. 4

    Doe de topping in een apart doosje als je de soep meeneemt. Strooi net voor het serveren over je soep.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsoep met kerrie en olijventopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!