Recept

Gekaramelliseerde scampi's met groentjes en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk snel, oosters receptje uit de wok.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Maak een marinade van de knoflook met het limoensap, de honing, de vissaus, 2 eetlepels zoete sojasaus en 2 eetlepels arachideolie.

  2. 2

    Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Leg ze in de marinade en laat ze minstens 20 minuten marineren. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Maak de paksoi, de lente-uitjes en het basilicum schoon. Snij de paksoi en de lente-uitjes in gelijke grove stukken en het basilicum in fijne reepjes. Hak de pinda’s fijn.

  4. 4

    Verhit 2 eetlepels arachideolie in een pan en bak de scampi’s 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en stoof de paksoi en de lente-uitjes in dezelfde pan. Blus met 2 eetlepels zoete sojasaus en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep met een ijsschepper mooie bolletjes rijst op de borden. Leg er de scampi’s en de groenten bij en werk af met de pinda’s en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekaramelliseerde scampi's met groentjes en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!