Recept

Lasagne met worstjesvlees, harissasaus en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met provolone! Provolone is een van koemelk gemaakte (half)harde ‘kneedkaas’ uit Italië met een milde, romige, nootachtige, maar toch volle smaak.

Weinig tijd? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een bokaal. Laat ze voor gebruik wel even uitlekken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's op een bakplaat en zet ze zo’n 15 minuten onder de ovengrill tot het vel deels zwart blakert. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afgedekt rusten. Ontvel de paprika’s en snij ze in grove repen.

  2. 2

    Pel en snipper intussen de uien en de knoflook. Stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Voeg er de harissa, het tomatenconcentraat, de ketchup en de worcestershiresaus bij en laat op een zacht vuur 35 minuten sudderen.

  3. 3

    Duw met je duim en wijsvinger het gehakt in stukjes uit de worsten. Bak de stukjes worst goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie. Snij de provolone in reepjes.

  4. 4

    Lepel een laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Strooi er enkele stukjes gehakt over en beleg met een laag lasagnevellen. Lepel er opnieuw een laag saus over, schik er de geroosterde paprika op en leg daarop enkele plakjes provolone. Herhaal alle laagjes zodat je eindigt met de provolene bovenaan. Gaar de lasagne 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met worstjesvlees, harissasaus en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!