Recept

Lasagne met kippengehakt, paprika en fetabechamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bechamelsaus met feta... Origineel!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op de grillstand op 180°C. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Maak de puntpaprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij ze in stukjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook, de ui en puntpaprika’s toe. Laat ze even stoven. Voeg dan het kippengehakt toe, kruid het met een snuifje (gerookt) paprikapoeder, de kippenkruiden, peper en zout en bak het rul. Voeg de gepelde tomaten en het halve kippenbouillonblokje toe en laat de saus zo’n 15 minuten stoven op een zacht vuur.

  3. 3

    Maak de fetabechamel. Smelt de boter in een pot op het vuur. Voeg de bloem toe en roer om met een garde tot het mengsel droog is en naar koekjes ruikt. Voeg een beetje van de melk toe en roer los. Voeg de rest van de melk toe en breng al roerend aan de kook tot je een mooie bechamel hebt. Meng er de helft van de feta onder en kruid met wat versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Lepel een laagje van de tomatensaus in een ovenschaal, leg er een laag lasagnevellen op en dan een laag fetabechamel. Bouw zo verder op tot je eindigt met een laag fetabechamel. Verkruimel er de rest van de feta over en zet de lasagne nog zo’n 10 à 15 minuten onder de grill.

  5. 5

    Werk de lasagne voor het serveren af de verse basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met kippengehakt, paprika en fetabechamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!