Recept

Lasagne bianca met mosselen en venkel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met een korstje van broodkruim!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de mosselen grondig. Pel en snipper de ui. Maak de stengels selder schoon en snij 1 stengel in fijne blokjes. Hou het loof bij. Stoof de ui en de selderblokjes 1 minuut in een pan met olijfolie op een laag vuur.

 2. 2

  Verhoog het vuur, voeg de mosselen, de witte wijn, de visfond en wat peper toe. Dek af en laat enkele minuten op het vuur staan tot de mosselen open zijn. Giet de mosselen af en bewaar het kookvocht. Haal de mosselen uit de schelpen en zet ze apart.

 3. 3

  Snij de venkel en de overige selder in reepjes en stoof ze zacht in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhoog het vuur en laat de venkel en selder licht karamelliseren. Zet opzij.

 4. 4

  Smelt de boter met de bloem en roerbak 1 minuut tot je gebakken koekjes begint te ruiken. Blus geleidelijk aan met 600 milliliter kookvocht van de mosselen. Blijf roeren tot een ingedikte saus. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Snij de tomaten en de mozzarella in fijne plakjes van 3 mm. dik. Beleg de bodem van een ingevette ovenschaal met een laagje gebakken venkel en selder. Schik er een laag lasagnevellen over en bedek met de witte saus en mosseltjes. Leg weer een laag lasagnevellen. Schik er een laag tomatenplakjes en daarna mozzarellaplakjes op en herhaal alle laagjes.

 6. 6

  Maak het korstje. Plet de knoflook en meng met 4 eetlepels olijfolie, ¼ kl zout en het broodkruim. Bestrooi er de lasagne mee en zet 25 minuten in de oven. Werk af met het venkelgroen en het loof van de selder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne bianca met mosselen en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!