Recept

Flatbread

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Loïc: “Dit brood is de perfecte drager voor heerlijke dips of sauzen. Je kunt het deeg ook pimpen met specerijen en andere smaakmakers. Denk aan komijnbroodjes, venkelbroodjes, platbrood met zongedroogde tomaten, sesambrood... De mogelijkheden zijn eindeloos (lekker)!”

bereiding
  1. 1

    Kneed de yoghurt met de bloem, het zout en het bakpoeder tot een homogeen deeg. Bol het deeg op, dek het af en laat het enkele minuten rusten op het aanrecht.

  2. 2

    Verwarm een grote platte bakplaat, een grillplaat of een grote pan zonder vetstof. Het voordeel van dit deeg is dat je het overal op kunt bakken, zelfs op de barbecue.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 4 porties. Maak elk deel deeg plat met een deegrol of met de hand tot het de grootte van je bakplaat heeft en maximaal 0,5 cm dik is. Heb je een kleinere bakplaat, maak dan meer porties. Bebloem je werkvlak rijkelijk als het deeg wat te nat is. Is je deeg te droog, bevochtig het dan met een watersproeier.

  4. 4

    Bak elk brood 2 minuten per kant op hoog vuur zonder vetstof of tot de buitenkant mooi gekleurd is en de binnenkant zeker gaar is. Twijfel je? Scheur een stukje af en proef. Als je dit vaker maakt, weet je wanneer het brood gaar is en wanneer de textuur van het deeg goed is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flatbread

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!