Groene curry met gehaktballetjes en rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene curry met gehaktballetjes en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Gooi de steeltjes van de koriander niet weg: ze zitten boordevol smaak! Hak ze heel fijn en meng ze door het gehakt voor een heerlijk aroma."

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Doe het gehakt in een kom met de peper, de chilipeper, de gesnipperde korianderstelen, de limoenschil, de vis- en de oestersaus. Pers er de knoflook in, samen met de geraspte gember. Breng op smaak met zout. Voeg indien nodig paneermeel toe zodat het mengsel makkelijker bewerkbaar is.

  2. 2

    Maak je handen nat en rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een walnoot. Bak ze rondom bruin in een wok met arachideolie. Haal de balletjes uit de wok.

  3. 3

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Spoel de courgette, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Spoel de asperges, breek het harde uiteinde eraf en snij in stukken van zo’n 4 centimeter.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verhit wat arachideolie in de wok en bak er de sjalot glazig in. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Doe er dan de groenten bij en roerbak ze beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de balletjes toe, overgiet met kokosmelk en laat alles 5 minuten sudderen. Breng op smaak met het limoensap, de vissaus en de gehakte koriander.

  6. 6

    Doe de rijst in een kom en strooi er eventueel wat sesamzaadjes over. Serveer de curry met de rijst en werk het gerecht af met extra korianderblaadjes. Geef er eventueel nog wat schijfjes limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Doe het gehakt in een kom met de peper, de chilipeper, de gesnipperde korianderstelen, de limoenschil, de vis- en de oestersaus. Pers er de knoflook in, samen met de geraspte gember. Breng op smaak met zout. Voeg indien nodig paneermeel toe zodat het mengsel makkelijker bewerkbaar is.

  2. 2

    Maak je handen nat en rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een walnoot. Bak ze rondom bruin in een wok met arachideolie. Haal de balletjes uit de wok.

  3. 3

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Spoel de courgette, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Spoel de asperges, breek het harde uiteinde eraf en snij in stukken van zo’n 4 centimeter.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verhit wat arachideolie in de wok en bak er de sjalot glazig in. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Doe er dan de groenten bij en roerbak ze beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de balletjes toe, overgiet met kokosmelk en laat alles 5 minuten sudderen. Breng op smaak met het limoensap, de vissaus en de gehakte koriander.

  6. 6

    Doe de rijst in een kom en strooi er eventueel wat sesamzaadjes over. Serveer de curry met de rijst en werk het gerecht af met extra korianderblaadjes. Geef er eventueel nog wat schijfjes limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.