Recept

Tajine met gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Een ideaal gerechtje om kennis te maken met de typische smaakmakers uit de Marokkaanse keuken. Als je niet van koriander houdt, vervang die dan gewoon door dezelfde hoeveelheid bladpeterselie."

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Laat wat afkoelen en voeg bij het gehakt. Doe ook de peterselie en de koriander erbij. Kruid met de specerijen, peper en zout en maak verder aan met het ei. Meng alles met een vork. Voeg net zoveel paneermeel toe als nodig is om balletjes te kunnen rollen.

  2. 2

    Maak je handen nat en rol balletjes van het gehakt. Bak ze rondom goudbruin in een pan met wat olijfolie.

  3. 3

    Bereid nu de rest voor. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Spoel de puntpaprika en de chilipeper, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes en hak de peper fijn.

  4. 4

    Verhit een tajine (of een stoofpan) op middelhoog vuur en stoof de ui, de knoflook en de chilipeper glazig. Voeg het paprika- en het komijnpoeder toe en roer om tot het lekker begint te geuren. Voeg de reepjes paprika toe en bak een minuutje mee. Voeg de gepelde tomaten toe, kruid met peper en zout, dek af met het deksel en breng aan de kook.

  5. 5

    Voeg de gehaktballen en de olijven toe. Laat 15 à 30 minuten afgedekt sudderen.

  6. 6

    Meng de couscous met olijfolie, peper en zout en roer om. Bereid verder zoals aangegeven op de verpakking.

  7. 7

    Werk de tajine af met peterselie en koriander. Serveer er de couscous bij en leg er muntblaadjes en citroenschijfjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!