Recept

Tajine met lamsgehakt en eieren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Marokkaans stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de uien. Spoel en droog de koriander, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof.

  2. 2

    Doe het gehakt, de helft van de uien, de helft van de koriander, 2 eieren, peper en zout in een kom en kneed goed door. Vorm er balletjes van.

  3. 3

    Verwarm een tajine (of hapjespan) voor op het vuur en bak de balletjes rondom bruin in een beetje olijfolie. Doe er de resterende ui bij en stoof die glazig.

  4. 4

    Schenk de bouillon bij de balletjes en doe er de rest van de koriander bij. Dek af, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de hete tajine glijden. Laat 5 minuten garen, met het deksel erop. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met lamsgehakt en eieren
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel en hak de uien. Spoel en droog de koriander, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof.

  2. 2

    Doe het gehakt, de helft van de uien, de helft van de koriander, 2 eieren, peper en zout in een kom en kneed goed door. Vorm er balletjes van.

  3. 3

    Verwarm een tajine (of hapjespan) voor op het vuur en bak de balletjes rondom bruin in een beetje olijfolie. Doe er de resterende ui bij en stoof die glazig.

  4. 4

    Schenk de bouillon bij de balletjes en doe er de rest van de koriander bij. Dek af, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de hete tajine glijden. Laat 5 minuten garen, met het deksel erop. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!