Recept

Thaise mosseltjes met prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bouchotmosselen komen uit Frankrijk en groeien op palen die in de zee staan. Door de getijden zijn de mosselen niet permanent onder water. Daardoor groeien ze iets trager, wat ervoor zorgt dat hun smaak iets meer geconcentreerd is.

Dit hapje kun je ook maken met Zeeuwse mosselen in plaats van bouchotmosselen, maar hou er rekening mee dat deze iets groter zijn en dus een andere gaartijd kunnen hebben.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen twee maal in koud water. Spoel de prei en snij fijn. Schil de gember en snij in fijne reepjes. Snij het citroengras overlangs doormidden en plet het met de platte kant van een mes, zodat de sappen loskomen. Snij de chilipeper in fijne ringen. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Stoof alle groenten aan in een pan met hete olie. Voeg er de rode currypasta en het limoenblad aan toe en bak 2 minuten. Doe er de mosselen bij en laat verder stoven. Schud regelmatig op. Haal de pot van het vuur zodra alle mosselen open zijn. Hak de koriander grof. Serveer de schelpjes in kleine schalen en werk ze af met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise mosseltjes met prei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!