Recept

Pastaschelpen met spinazie, mascarpone en tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: "Deze pasta gaat al mee sinds mijn kindertijd. Ik maakte hem als mijn moeder geen tijd had om te koken en mijn broers waren er verzot op".

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de rode ui en fruit hem aan in olijfolie. Voeg de gepelde tomaten en de laurier toe en laat 15 minuten sudderen onder deksel. Haal de laurier eruit. Breng de saus op smaak met de honing, de balsamicoazijn, peper en zout. Mix de saus fijn.

  2. 2

    Bak de spekblokjes krokant in een pan, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Kook ondertussen de pastaschelpen beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Pel en snipper de gewone ui fijn en fruit hem in de pan van het spek met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Voeg de mascarpone toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Lepel de tomatensaus op de bodem van een ovenschotel. Vul de schelpen met het spinazie-mascarponemengsel en leg ze op de tomatensaus. Strooi er de spekjes en de geraspte kaas over. Gril een paar minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met spinazie, mascarpone en tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!