Italiaans vispannetje met een korstje van polenta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Italiaans vispannetje met een korstje van polenta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voeg de geraspte schil van een biocitroen of limoen toe aan de polenta om dit vispannetje een frisse toets te geven. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Pel en snipper de sjalot, snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Maak de polenta klaar in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1 eetlepel boter en de helft van de parmezaan toe. Roer goed om tot een smeuïge puree.

  3. 3

    Fruit de sjalot en spinazie in een pan in wat boter, voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Leg een bodempje van de spinazie en zongedroogde tomaten in een ovenschotel. Lepel er de marcarpone over en duw er de stukjes zeeduivel in.

  4. 4

    Verdeel er de rest van de spinazie en zongedroogde tomaten over. Lepel er de polenta op en werk af met de rest van de parmezaan. Gaar 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Pel en snipper de sjalot, snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Maak de polenta klaar in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1 eetlepel boter en de helft van de parmezaan toe. Roer goed om tot een smeuïge puree.

  3. 3

    Fruit de sjalot en spinazie in een pan in wat boter, voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Leg een bodempje van de spinazie en zongedroogde tomaten in een ovenschotel. Lepel er de marcarpone over en duw er de stukjes zeeduivel in.

  4. 4

    Verdeel er de rest van de spinazie en zongedroogde tomaten over. Lepel er de polenta op en werk af met de rest van de parmezaan. Gaar 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.