Gegratineerde ovenflensjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde ovenflensjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige pannenkoekjes gevuld met spinazie en mascarpone.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Splits de eieren. Plet de knoflook. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Doe de verkruimelde gist met de suiker in een kopje. Schenk er een beetje lauwe melk bij. Roer tot de gist opgelost is.

  3. 3

    Doe de bloem in een mengkom met een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gistmengsel in. Roer voorzichtig en schenk er de rest van de lauwe melk bij.

  4. 4

    Doe de eidooiers een na een bij het bloemmengsel. Roer goed glad. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag.

  5. 5

    Dek af met een plasticfolie en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.

  6. 6

    Bak in een koekenpan in boter of olie grote, dunne pannenkoeken.

  7. 7

    Spoel de spinazieblaadjes. Laat ze slinken in het aanhangende water en op een hoog vuur staan tot al het water verdampt is. Doe er de gepelde en geplette look bij. Vermeng, van het vuur, met de mascarpone en de helft van de parmezaan. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  8. 8

    Bestrijk de pannenkoeken met het spinaziemengsel. Rol ze zo stevig mogelijk op.

  9. 9

    Leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Bestrooi ze met de rest van de parmezaan. Zet 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Splits de eieren. Plet de knoflook. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Doe de verkruimelde gist met de suiker in een kopje. Schenk er een beetje lauwe melk bij. Roer tot de gist opgelost is.

  3. 3

    Doe de bloem in een mengkom met een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gistmengsel in. Roer voorzichtig en schenk er de rest van de lauwe melk bij.

  4. 4

    Doe de eidooiers een na een bij het bloemmengsel. Roer goed glad. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag.

  5. 5

    Dek af met een plasticfolie en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.

  6. 6

    Bak in een koekenpan in boter of olie grote, dunne pannenkoeken.

  7. 7

    Spoel de spinazieblaadjes. Laat ze slinken in het aanhangende water en op een hoog vuur staan tot al het water verdampt is. Doe er de gepelde en geplette look bij. Vermeng, van het vuur, met de mascarpone en de helft van de parmezaan. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  8. 8

    Bestrijk de pannenkoeken met het spinaziemengsel. Rol ze zo stevig mogelijk op.

  9. 9

    Leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Bestrooi ze met de rest van de parmezaan. Zet 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.