Recept

Miniquiches met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Blind bakken is een techniek om met een steunvulling een taartbodem voor of gaar te bakken. Als je geen bakparels of bakbonen hebt, kun je ook rijst of gedroogde bonen of kikkererwten gebruiken. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het deeg. Meng de bloem met het zout en de boter en kneed tot een korrelig deeg. Meng er 100 milliliter water onder tot je een goed stevig deeg krijgt. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Vet minibakvormpjes in en bestuif ze met bloem. Leg er het deeg in, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik met een vork gaat­ jes in de bodem. Leg er bakpapier en de bakbonen op. Bak de taartjes 15 minuten blind in de oven. Haal de taartjes uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en kruid met peper en zout. Giet het eimengsel op de taartbodem. Halveer de bietjes en schik ze op de taartjes. Verkruimel er de geitenkaas over en kruid met peper, zout en verse tijm. Bak de taartjes zo’n 20 tot 25 minu­ten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miniquiches met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!