Recept

Kalfsstoofpotje met paddenstoelen en smeuïge andijviepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op zoek naar een winters stoofpotje? Zoek niet langer! Deze stoofschotel met kalfsvlees en champignons is exact wat jij vanavond wil eten. De andijviestoemp maakt het helemaal af. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de andijvie en snipper ze in fijne reepjes. Verhit olijfolie in een pan en gaar er de andijviereepjes in. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en pureer ze fijn met een scheutje melk en een flinke klont boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de geroerbakte andijviereepjes onder.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit boter in een pan en roerbak de ui, de knoflook, de champignons en de spekjes krokant. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verhit boter in een stoofpot en korst de kalfsreepjes aan. Kruid ze met peper, zout en gedroogde tijm. Bestrooi met de bloem. Blus met de kalfsfond en lepel er de Luikse siroop bij. Laat 15 minuten sudderen. Voeg dan de spekreepjes en boschampignons toe en laat nog even doorwarmen.

  5. 5

    Serveer het kalfsstoofpotje met de warme andijviepuree en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsstoofpotje met paddenstoelen en smeuïge andijviepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!