Recept

Mac & cheese met krab en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, macaroni met kaas ... In dit recept voegen we geen ham, maar wel krab toe aan de pasta. Zeker eens proberen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de erwtjes ontdooien. Halveer de preiwitten, spoel ze goed en snij ze in ringen. Verhit olijfolie in een pan en fruit de preiringen op een zacht vuur, kruid ze met peper, zout en tijm naar smaak.

  2. 2

    Maak de pastinaken schoon en snij ze in blokjes. Haal de preiringen uit de pan, maak de pan schoon en verhit er opnieuw olijfolie in. Bak de pastinaakblokjes goudgeel en krokant in de pan en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de erwtjes toe. Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees los met een vork. Meng de panko met een snuifje gedroogde tijm.

  4. 4

    Maak de kaassaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed tot een roux en blus met de melk. Laat op een zacht vuur al roerend indikken tot een smeuïge saus. Voeg de geraspte kaas toe, breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, peper en zout en roer tot een gladde kaassaus.

  5. 5

    Giet de pasta af en meng de macaroni en de erwtjes met het uitgelekte krabvlees, de gebakken pastinaak, de gefruite preiringen en de kaassaus. Stort in een ovenschaal en bestrooi met de panko. Bak nog 15 minuten in de oven. Werk de mac & cheese af met de krabbenpoten en de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!