Kersenijsjes met chiazaad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kersenijsjes met chiazaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cantaloupes en kersen bevatten niet alleen veel vitamine A en C, maar zijn ook een rijke bron van vezels en antioxidanten

bereiding
  1. 1

    Schil de cantaloupe, snij ‘m in grove stukken en doe deze samen met de ontpitte kersen in een blender. Knijp er de limoen over uit en mix tot een gladde massa.

  2. 2

    Haal 6 eetlepels van het mengsel uit de blender en laat daar het chiazaad even in wellen.

  3. 3

    Voeg de yoghurt en de honing toe aan de rest van het kersenmengsel en blend alles tot een glad geheel.

  4. 4

    Verdeel het yoghurtmengsel over 6 ijslollyvormpjes, vul aan met de gewelde chiazaadjes. Steek in elk vormpje een houten stokje.

  5. 5

    Laat de ijsjes minstens 5 uur bevriezen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de cantaloupe, snij ‘m in grove stukken en doe deze samen met de ontpitte kersen in een blender. Knijp er de limoen over uit en mix tot een gladde massa.

  2. 2

    Haal 6 eetlepels van het mengsel uit de blender en laat daar het chiazaad even in wellen.

  3. 3

    Voeg de yoghurt en de honing toe aan de rest van het kersenmengsel en blend alles tot een glad geheel.

  4. 4

    Verdeel het yoghurtmengsel over 6 ijslollyvormpjes, vul aan met de gewelde chiazaadjes. Steek in elk vormpje een houten stokje.

  5. 5

    Laat de ijsjes minstens 5 uur bevriezen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.