Recept

Scampi's diabolique met rijst, savooikool en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ben jij gek op scampi's? Dan moet je deze scampi's in duivelsaus zeker eens proberen. Natalie maakt een versie met lekker veel groenten.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het blokje groentebouillon. Giet de rijst af en laat hem uitlekken. Maak de korrels los.

  2. 2

    Spoel de bladeren savooikool en snij ze in smalle reepjes. Blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Maak de champignons schoon. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in de pan en roerbak de knoflook, de sjalot en de champignons. Voeg de savooikool en de rijst toe en laat nog even meebakken.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan. Bak de scampi’s 2 minuten aan elke kant krokant in de pan. Kruid met paprikapoeder. Haal de scampi's uit de pan.

  4. 4

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem zonder de zaadjes in ringen. Fruit de ui, de knoflook en de chilipeper in de pan van de scampi's. Roer er de tomatenpuree onder en bak tot de geuren vrijkomen. Blus met de witte wijn en de bouillon en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat kort inkoken. Kruid met peper en zout. Doe de scampi’s er opnieuw bij en warm nog even op.

  5. 5

    Serveer de scampi's diabolique met de gewokte rijst en de groentjes. Werk af met de koriander en de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi's diabolique met rijst, savooikool en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!