Recept

Gebakken quinoa met rode biet en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip:  Wie de smaak van rauwe ui te fel vindt, kan hem snel pekelen. Voor 1 ui gebruik je 60 milliliter water + 60 milliliter azijn + 1 koffielepel suiker + 1 koffielepel zout. Warm alle ingrediënten op en giet het mengsel over de gesneden ui. Wacht 1 uur en voilà: snelle gepekelde uitjes. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel elke rode biet ongeschild in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Grotere exemplaren hebben een langere oventijd nodig. Check met een houten prikker of ze gaar zijn.

  2. 2

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Bak de quinoa vervolgens 2 minuten in een hete pan met 1 eetlepel olijfolie.

  3. 3

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de honing, het komijnpoeder en een scheutje olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout. Haal de bietjes uit de oven en verwijder de folie. Pel de bietjes en snij ze in partjes.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij ’m in halve maantjes. Hussel de rucola en de rode ui lichtjes onder de gebakken quinoa. Schep de quinoa in de borden en verdeel er de rode biet over. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de amandelen. Druppel er tot slot de dressing over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken quinoa met rode biet en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!