Recept

Mexicaanse pannenkoek met chocolade- en karamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk exotische pannenkoek van Dominique Persoone - met chocolade natuurlijk! “Typisch aan een Mexicaanse pannenkoek is maïsmeel. Ik gebruik de helft gewone bloem en de helft maïsmeel, anders worden de pannenkoeken te zwaar van structuur. De karamelchocolade is gemaakt met kokosbloesemsuiker en niet met gewone suiker, dat maakt ’m heel puur van smaak, een beetje fruitig zelfs.”

Tip: Guavepuree kun je eventueel vervangen door mangopuree. De chocoladerepen kun je kopen via de webshop van Dominique: thechocolateline.be

bereiding
  1. 1

    Doe de maïsbloem samen met de tarwebloem, de droge gist, de suiker en een snuifje zout in de keukenrobot. Voeg de melk, de eieren en de maïsolie toe. Mix tot een luchtig beslag en laat het een tiental minuutjes rusten. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en laat ze even afkoelen. Meng ze vervolgens onder het pannenkoekenbeslag.

  2. 2

    Verhit een scheutje maïsolie in een pannenkoekenpan. Giet een flinke pollepel van het beslag in de pan, strooi er wat geraspte limoenschil over en bak de pannenkoek enkele minuutjes aan beide kanten. Laat de pannenkoek vervolgens karamelliseren in de pan door aan beide kanten een beetje honing te smeren.

  3. 3

    Hak de chocolade fijn. Verwarm de room en schenk die over de chocolade. Roer tot er geen klontertjes meer zijn en voeg vervolgens de honing, de fijngehakte chilipeper en de fijngehakte koriander toe.

  4. 4

    Doe de suiker in een droge pan en laat die warm worden op het vuur. Laat de suiker mooi karamelliseren (zonder te roeren) tot een donkerbruine siroop. Meng de passievruchtenpuree en de guavepuree met de kokosmelk. Blus hiermee beetje bij beetje de karamel. Voeg vervolgens in stukjes de koude boter en de twee soorten chocolade toe. Roer tot een gladde massa.

  5. 5

    Serveer de pannenkoekjes met de chocoladesaus, de karamelsaus en een plukje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaanse pannenkoek met chocolade- en karamelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!