Gebakken rijstpudding met gekaramelliseerde peertjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken rijstpudding met gekaramelliseerde peertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht maak je voor 1,75 euro per persoon. Mag het nog budgetvriendelijker? Vervang dan de room door extra volle melk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Spoel de dessertrijst onder stromend water. Laat uitlekken. Meng de melk met de room, vanillesuiker, de gewone suiker en een snuifje kaneel en nootmuskaat.

  2. 2

    Doe de rijst in een ovenschotel en overgiet met de melkmengeling. Zet gedurende 1u à 1.15u in de oven, roer af en toe om.

  3. 3

    Halveer de peren, verwijder het klokhuis, besprenkel met citroensap en bak ze in een beetje boter. Bestrooi met suiker en laat karameliseren.

  4. 4

    Serveer de rijstpap met een halve peer, giet wat boter (van de peer) en verkruimel er wat speculaas erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Spoel de dessertrijst onder stromend water. Laat uitlekken. Meng de melk met de room, vanillesuiker, de gewone suiker en een snuifje kaneel en nootmuskaat.

  2. 2

    Doe de rijst in een ovenschotel en overgiet met de melkmengeling. Zet gedurende 1u à 1.15u in de oven, roer af en toe om.

  3. 3

    Halveer de peren, verwijder het klokhuis, besprenkel met citroensap en bak ze in een beetje boter. Bestrooi met suiker en laat karameliseren.

  4. 4

    Serveer de rijstpap met een halve peer, giet wat boter (van de peer) en verkruimel er wat speculaas erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.