Rijstpudding met pistachenoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstpudding met pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pudding op basis van rijst, afgewerkt met een laagje pistachenoten. 

bereiding
  1. 1

    Schenk de melk en de rijst in een kookpan. Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes eruit en voeg toe aan de melk. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur wat lager, doe een deksel op de pan en laat 45 minuten zachtjes koken tot rijstpap. Let op dat de rijst niet aanbrandt.

  2. 2

    Roer de suiker en een snuifje zout door de rijstpap. Haal de pot van het vuur en laat langzaam op kamertemperatuur komen. Klop de slagroom lobbig tot stijf en schep die voorzichtig onder de rijstpap.

  3. 3

    Hak de pistachenoten fijn. Verdeel de rijstpudding over glaasjes en werk het geheel af met een laagje pistachenoten en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schenk de melk en de rijst in een kookpan. Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes eruit en voeg toe aan de melk. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur wat lager, doe een deksel op de pan en laat 45 minuten zachtjes koken tot rijstpap. Let op dat de rijst niet aanbrandt.

  2. 2

    Roer de suiker en een snuifje zout door de rijstpap. Haal de pot van het vuur en laat langzaam op kamertemperatuur komen. Klop de slagroom lobbig tot stijf en schep die voorzichtig onder de rijstpap.

  3. 3

    Hak de pistachenoten fijn. Verdeel de rijstpudding over glaasjes en werk het geheel af met een laagje pistachenoten en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.