Recept

Najaarssalade met vijgen en gebakken feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Werk de salade af met grofgehakte walnoten, hazelnoten of gepofte kastanjes. Hoe lekker ze ook zijn, wees er niet té gul mee. Ze bevatten veel gezonde vetten, maar ook wel best wat calorieën. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de feta droog, druppel er olijfolie over en leg hem in een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak de feta 8 minuten in de oven. Bestrijk hem daarna met de honing en zet hem nog even onder de grill.

  2. 2

    Pel en snipper de rode ui. Meng de rode ui, de munt en de peterselie onder de linzen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de dressing. Pers het sap uit de citroen. Meng alle ingrediënten tot een dressing. Hak de hazelnoten grof. Snij de vijgen in partjes.

  4. 4

    Maak de boerenkool schoon en snij ze fijn. Spoel en droog de spinazie. Bak de boerenkool zacht in olijfolie en kruid met het komijnpoeder, de cayennepeper en zout. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Schep er het linzenmengsel onder.

  5. 5

    Schep alles in een mooie schaal. Leg er de gebakken feta op en verdeel er de bramen en de vijgen over. Werk af met de hazelnoten en de extra blaadjes peterselie. Druppel er de dressing over. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Najaarssalade met vijgen en gebakken feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!