Recept

Gehaktbrood in een jasje van parmaham met ovenpeertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gehaktbrood moet een tijdje garen, je maakt het dus het best een dag op voorhand. Zo hoef je het de dag zelf enkel even kort in de oven te schuiven voor het serveren. 

Tip! Gebruik liever geen te rijpe peren of conferenceperen voor dit recept, want die worden in de oven snel moes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Voeg eventueel nog extra kruiden toe naar smaak, zoals paprikapoeder of nootmuskaat.

  2. 2

    Vorm een mooi gehaktbrood van het mengsel en leg het in een ovenschaal. Schik de plakjes parmaham dakpansgewijs op het vlees en duw ze wat aan. Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de peren, snij ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Snij het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes eruit. Rist de tijm. Haal het gehaktbrood uit de oven en schik er de perenkwartjes bij.

  4. 4

    Meng de olijfolie met de ahornsiroop en de vanillezaadjes en lepel het mengsel over de peren. Verdeel er de tijmblaadjes over en bak alles nog 45 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood in een jasje van parmaham met ovenpeertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!