Hartige cruffins met brie en pistaches
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige cruffins met brie en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een cruffin is een kruising tussen een croissant en een muffin. Graag wat extra pit? Ga dan voor blauwe kaas. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie en stoof de ui met een scheutje water 10 minuten aan. Voeg de balsamicoazijn toe en laat de ui karamelliseren. Haal de ui van het vuur en laat ‘m afkoelen.

  2. 2

    Rooster de pistachenootjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.

  3. 3

    Rol de bladerdeeglapjes met een deegrol uit tot ze verdubbeld zijn in lengte. Besmeer ze met de crème de brie en beleg ze met de ui en de pistachenootjes. Rol ze op en snij de rolletjes overlangs in 2. Stop ze in de ingevette muffinvormpjes. Bak de cruffins 20 à 25 minuten in de oven. Serveer ze warm, lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie en stoof de ui met een scheutje water 10 minuten aan. Voeg de balsamicoazijn toe en laat de ui karamelliseren. Haal de ui van het vuur en laat ‘m afkoelen.

  2. 2

    Rooster de pistachenootjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.

  3. 3

    Rol de bladerdeeglapjes met een deegrol uit tot ze verdubbeld zijn in lengte. Besmeer ze met de crème de brie en beleg ze met de ui en de pistachenootjes. Rol ze op en snij de rolletjes overlangs in 2. Stop ze in de ingevette muffinvormpjes. Bak de cruffins 20 à 25 minuten in de oven. Serveer ze warm, lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.