Basbousa
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Basbousa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op oudejaarsavond maakt Heba (33) basbousa. Deze griesmeelspecialiteit komt uit haar geboortestad Rafah, die zowel in Palestina als in Egypte ligt. Voor deze taart heb je een taartvorm van 28 cm diameter nodig.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Smeer de bakvorm in met tahin. Meng het griesmeel met de kokosrasp, de suiker, de yoghurt, de maïsolie en het bakpoeder. Schep het beslag in de bakvorm en bak de taart 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de siroop. Meng de suiker met 2,5 kop water en breng aan de kook. Voeg citroensap en rozenwater toe naar smaak. Haal de cake uit de oven en giet de siroop erover.

  3. 3

    Meng de room met de melk, de suiker, het maïszetmeel en rozenwater naar smaak en breng het mengsel aan de kook. Giet een laag room over het griesmeelgebak en zet 30 minuten in de koelkast. Werk af met rozenbloesem, kokosrasp en pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Smeer de bakvorm in met tahin. Meng het griesmeel met de kokosrasp, de suiker, de yoghurt, de maïsolie en het bakpoeder. Schep het beslag in de bakvorm en bak de taart 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de siroop. Meng de suiker met 2,5 kop water en breng aan de kook. Voeg citroensap en rozenwater toe naar smaak. Haal de cake uit de oven en giet de siroop erover.

  3. 3

    Meng de room met de melk, de suiker, het maïszetmeel en rozenwater naar smaak en breng het mengsel aan de kook. Giet een laag room over het griesmeelgebak en zet 30 minuten in de koelkast. Werk af met rozenbloesem, kokosrasp en pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.