Recept

Aardpeer met garnalen, gepocheerd ei en peterselie-olie

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: “Zalig deze structuren! Een zalvige puree, de zilte smaak van garnalen en het gepocheerd eitje: een combinatie die iedereen wel lust! De peterselie-olie fleurt het helemaal op, iets wat je zeker ook bij andere gerechten eens moet uitproberen.”

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen en de aardpeer. Kook ze gaar in gezouten water. Pureer en voeg de boter en de karnemelk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

 2. 2

  Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek telkens 1 ei in een tas. Maak een draaikolk-beweging in het water door er met een lepel in te roeren. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden en pocheer het 3 à 4 minuten. Haal het ei eruit en leg het in een diep bord gevuld met koud water. Herhaal voor alle eieren.

 3. 3

  Blancheer de blaadjes van de peterselie gedurende 3 minuten in kokend water. Haal ze uit het water en doe ze in een blender. Voeg 3 eetlepels olie toe en mix zo fijn mogelijk. Zeef de olie en leng (mocht je de olie nog niet lopend genoeg vinden) aan met nog enkele eetlepels olie.

 4. 4

  Verdeel de puree over diepe kommetjes, leg er een gepocheerd ei en de garnalen op. Werk af met de peterselie-olie en een takje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardpeer met garnalen, gepocheerd ei en peterselie-olie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!