Aardpeer met garnalen, gepocheerd ei en peterselie-olie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardpeer met garnalen, gepocheerd ei en peterselie-olie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: “Zalig deze structuren! Een zalvige puree, de zilte smaak van garnalen en het gepocheerd eitje: een combinatie die iedereen wel lust! De peterselie-olie fleurt het helemaal op, iets wat je zeker ook bij andere gerechten eens moet uitproberen.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de aardpeer. Kook ze gaar in gezouten water. Pureer en voeg de boter en de karnemelk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek telkens 1 ei in een tas. Maak een draaikolk-beweging in het water door er met een lepel in te roeren. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden en pocheer het 3 à 4 minuten. Haal het ei eruit en leg het in een diep bord gevuld met koud water. Herhaal voor alle eieren.

  3. 3

    Blancheer de blaadjes van de peterselie gedurende 3 minuten in kokend water. Haal ze uit het water en doe ze in een blender. Voeg 3 eetlepels olie toe en mix zo fijn mogelijk. Zeef de olie en leng (mocht je de olie nog niet lopend genoeg vinden) aan met nog enkele eetlepels olie.

  4. 4

    Verdeel de puree over diepe kommetjes, leg er een gepocheerd ei en de garnalen op. Werk af met de peterselie-olie en een takje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de aardpeer. Kook ze gaar in gezouten water. Pureer en voeg de boter en de karnemelk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek telkens 1 ei in een tas. Maak een draaikolk-beweging in het water door er met een lepel in te roeren. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden en pocheer het 3 à 4 minuten. Haal het ei eruit en leg het in een diep bord gevuld met koud water. Herhaal voor alle eieren.

  3. 3

    Blancheer de blaadjes van de peterselie gedurende 3 minuten in kokend water. Haal ze uit het water en doe ze in een blender. Voeg 3 eetlepels olie toe en mix zo fijn mogelijk. Zeef de olie en leng (mocht je de olie nog niet lopend genoeg vinden) aan met nog enkele eetlepels olie.

  4. 4

    Verdeel de puree over diepe kommetjes, leg er een gepocheerd ei en de garnalen op. Werk af met de peterselie-olie en een takje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.