Pastinaakpuree met gestoofd witloof, garnalen en een gepocheerd eitje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastinaakpuree met gestoofd witloof, garnalen en een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nú in het seizoen: ons heerlijk Belgisch grondwitloof. Laat je inspireren door dit heerlijke gerechtje met garnalen en een gepocheerd eitje.

bereiding
  1. 1

    Haal de harde kern uit het witloof en snij de stronkjes overlangs door. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Voeg de tijm toe, overgiet het witloof met een glas water, dek af en laat het verder garen. Voeg er eventueel af en toe nog extra water aan toe.

  2. 2

    Maak ondertussen de puree. Schil de pastinaak en de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer de aardappelen met de melkerijboter en de karnemelk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snipper de peterselie fijn. Pocheer de eitjes in een hoge kookpot met water en een glas azijn. Draai met een houten lepel rond in het water en breek voorzichtig het ei in het midden van de draaikolk. Pocheer 3 minuten in het water net onder het kookpunt.

  4. 4

    Lepel de puree en het witloof op een bord, werk af met een gepocheerd eitje, garnalen en de gesnipperde bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal de harde kern uit het witloof en snij de stronkjes overlangs door. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Voeg de tijm toe, overgiet het witloof met een glas water, dek af en laat het verder garen. Voeg er eventueel af en toe nog extra water aan toe.

  2. 2

    Maak ondertussen de puree. Schil de pastinaak en de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer de aardappelen met de melkerijboter en de karnemelk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snipper de peterselie fijn. Pocheer de eitjes in een hoge kookpot met water en een glas azijn. Draai met een houten lepel rond in het water en breek voorzichtig het ei in het midden van de draaikolk. Pocheer 3 minuten in het water net onder het kookpunt.

  4. 4

    Lepel de puree en het witloof op een bord, werk af met een gepocheerd eitje, garnalen en de gesnipperde bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!