Passatelli in brodo van lezeres Vera
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Passatelli in brodo van lezeres Vera

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Vera is afkomstig uit Mercato, een dorp in de buurt van Cesena in het Noord-Italiaanse Emilia-Romagna. Passatelli is een typisch streekgerecht. 

bereiding
  1. 1

    Maak de kippenbouillon of warm de bouillon op.

  2. 2

    Meng in een grote kom het verse broodkruim, de parmezaan en de geraspte citroenschil. Maak een kuiltje in het midden en klop de eieren met een vork los in het kuiltje. Kruid met peper en nootmuskaat. Meng alles goed onder elkaar en kneed tot een deegbal.

  3. 3

    Duw beetje bij beetje het deeg door de pureestamper en snij het deeg af op duimlengte. Leg de pasta op een schotel met een schone theedoek.

  4. 4

    Kook de pasta amper een seconde in de bouillon. Als ze komen bovendrijven, zijn ze goed. Serveer de bouillon meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de kippenbouillon of warm de bouillon op.

  2. 2

    Meng in een grote kom het verse broodkruim, de parmezaan en de geraspte citroenschil. Maak een kuiltje in het midden en klop de eieren met een vork los in het kuiltje. Kruid met peper en nootmuskaat. Meng alles goed onder elkaar en kneed tot een deegbal.

  3. 3

    Duw beetje bij beetje het deeg door de pureestamper en snij het deeg af op duimlengte. Leg de pasta op een schotel met een schone theedoek.

  4. 4

    Kook de pasta amper een seconde in de bouillon. Als ze komen bovendrijven, zijn ze goed. Serveer de bouillon meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.