Peperoni ripieni van lezeres Jella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Peperoni ripieni van lezeres Jella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Jella stuurde ons als eerbetoon aan haar nonna Maria Rosa Orciulo dit basisrecept dat ze zelf nog veel gebruikt. Dit basisrecept is niet alleen perfect als vulling voor paprika’s, maar je kunt van de gehaktmengeling ook polpetti maken, kleine gehaktballetjes, die je serveert met pasta. 

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met de eieren, de geraspte pecorino, de fijngesnipperde peterselie en flink wat peper in een kom.

  2. 2

    Spoel de paprika’s. Snij het hoedje van de paprika ’s. Verwijder de zaden en vliesjes.

  3. 3

    Zet de paprika’s recht in een kookpot en vul ze met het gehakt. Giet de passata voorzichtig bij de paprika’s in de pot, zet er de hoedjes bij en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.

  4. 4

    Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Werk de paprika’s af met extra kaas en eventueel nog wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met de eieren, de geraspte pecorino, de fijngesnipperde peterselie en flink wat peper in een kom.

  2. 2

    Spoel de paprika’s. Snij het hoedje van de paprika ’s. Verwijder de zaden en vliesjes.

  3. 3

    Zet de paprika’s recht in een kookpot en vul ze met het gehakt. Giet de passata voorzichtig bij de paprika’s in de pot, zet er de hoedjes bij en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.

  4. 4

    Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Werk de paprika’s af met extra kaas en eventueel nog wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.