Appeltaart zonder geraffineerde suikers
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de frangipanevulling. Meng de zachte boter met de kokosbloesemsuiker tot een lichte crème. Voeg het ei, het amandelmeel en een snuifje zout toe en zet opzij. 
- 
                        2 Spoel de appelen en snij ze in zeer dunne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap. 
- 
                        3 Leg het bladerdeeg in de met bakpapier gekartelde taartvorm van 24 cm diameter. Strooi het paneermeel over de bodem. Verdeel de frangipanevulling gelijkmatig over het paneermeel. Schik 3 lagen van de dunne appelschijfjes over de frangipane. Besprenkel opnieuw met wat citroensap en bedek met de dunne plakjes boter. Bak de taart 45 minuten in de oven. 
- 
                        4 Rooster intussen de amandelschilfers in pan zonder vetstof. Haal de taart uit de oven en bestrijk ze met een laagje abrikozenconfituur. Bestrooi met de amandelschilfers en serveer. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                