Recept

Appeltaart zonder geraffineerde suikers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke appeltaart zonder eraffineerde suikers.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de frangipanevulling. Meng de zachte boter met de kokosbloesemsuiker tot een lichte crème. Voeg het ei, het amandelmeel en een snuifje zout toe en zet opzij.

  2. 2

    Spoel de appelen en snij ze in zeer dunne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg in de met bakpapier gekartelde taartvorm van 24 cm diameter. Strooi het paneermeel over de bodem. Verdeel de frangipanevulling gelijkmatig over het paneermeel. Schik 3 lagen van de dunne appelschijfjes over de frangipane. Besprenkel opnieuw met wat citroensap en bedek met de dunne plakjes boter. Bak de taart 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Rooster intussen de amandelschilfers in pan zonder vetstof. Haal de taart uit de oven en bestrijk ze met een laagje abrikozenconfituur. Bestrooi met de amandelschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart zonder geraffineerde suikers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!