Recept

Appeltaart met pudding

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een klassieke appeltaart, mét een laagje pudding.

bereiding
 1. 1

  Maak de vanillepudding: doe het vanillepuddingpoeder in een kopje met 4 eetlepels koude melk en roer goed los. Breng intussen de rest van de melk met de suiker aan de kook, klop het opgeloste vanillepuddingpoeder door de kokende melk en laat al roerend indik- ken. Giet de pudding in een lage schaal, dek af met plasticfolie dat je goed op de pudding laat aansluiten en laat afkoelen.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm en leg er het deeg in. Duw de randjes goed aan, rol overtollig deeg af met een deegroller. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

 3. 3

  Leg een vel bakpapier op het deeg, doe er een steunvulling in en bak 10 minuten in de oven. Verwijder bakpapier en steunvulling en zet de bodem nog enkele minuten in de oven om te drogen.

 4. 4

  Roer de vanillepudding los en doe ‘m, met een lepel of spuitzak, in de taartvorm.

 5. 5

  Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne partjes. Leg ze dakpansgewijs op de pudding. Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel bruin wordt. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

 6. 6

  Verwarm de abrikozengelei met enkele eetlepels water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en strooi ze over het gebak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart met pudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!